Doosje voor geluk

Na lang wikken en wegen geef ik het maar eerlijk toe, ik ben best bijgelovig. Nee ik ben zelfs best behoorlijk bijgelovig. Een verschijnsel waarin iedereen zich wel herkend. Maar bij mij soms bizarre vormen aanneemt. Ik koppel namelijk zo’n beetje alles aan geluk en heb er zelfs een doosje voor.

Het begon al in mijn vroegere jaren. Ik had (geluks)kleding die ik aan moest als ik ging stappen of op school een proefwerkweek had. In het laatste geval sliep ik zelfs het liefst onder mijn favoriete (geluks)dekbedovertrek.

“Geluksnummer”

Wie denkt dat het bij slechts eenmalige acties blijft heeft het mis. Want mijn motto is : “Brengt iets eenmaal geluk, dan brengt het altijd geluk”. Zo won ik op het voortgezet onderwijs ooit een talentenjacht met startnummer 13. En vanaf die tijd is dat dus ook mijn geluksnummer. Staatsloten worden bij voorkeur op de dertiende van de maand gekocht. En ook voor vrijdag de dertiende vrees ik al lang niet meer.

In veel gebeurtenissen zie ik een speciaal voorteken dat me geluk zal brengen. Komt er een groene Citroen 2CV voorbij dan geloof ik ook echt in die drie uur geluk. Evenals bij het zien van een reiger. Hoewel een gespotte ooievaar voor mij een soort van bonusgeluk oplevert.

Ook vormen geprojecteerde regenbogen het ultieme voorteken. Zo viel er eind 2015 tijdens een bruidsbeurs eentje precies op het logo van de Dutch Wedding Awards dat op mijn flyer is afgebeeld. Net op het moment dat ik me wederom voor de award had opgegeven. Met ook daadwerkelijk een nominatie voor de genoemde award op zak snapt u wel wat er de komende jaren gaat gebeuren.

Toen ik eind 2011 mijn CD “Everything start with a melody” opnam zocht ik voor het eerst wat nadrukkelijker de publiciteit op. En elke keer als ik een bepaalde route naar het werk reed kwam er goed nieuws binnen. U begrijpt, vanaf dat moment werd niet meer van deze route afgeweken.

“Holland’s Got Talent”

Een paar jaar geleden speelde ik tijdens een kunstmarkt in Kijkduin. Na een gesprek met twee lieve mensen ontving ik een talisman. Wel met de opdracht deze bij me te dragen omdat die me geluk zou brengen. Ik besloot hem in een doosje te doen dat vervolgens een plekje heeft gekregen in mijn koffer. Het was medio augustus 2014 en ik stond net voor het punt om te horen of in Holland’s Got Talent de halve finale was bereikt. Toen dat het geval was wist ik het zeker, alles wat mij ter bevordering van geluk wordt aangereikt vindt zijn weg in mijn “Doosje voor geluk”

Inmiddels wordt het daar best gezellig druk met een bonte verzameling aan talismannen, geluksmuntjes, Ying & Yang stenen voor een juiste balans. Een steen “voor de liefste pappa” die ik kreeg voorafgaande aan mijn theaterconcert. Een engel voor op mijn schouder die gezelschap van Cupido heeft gekregen. En een klein envelopje met daarin “voor altijd in mijn hart”

Ben ik dan voor het geluk geboren ? Nee dat zeker niet. Maar mijn “Doosje van geluk” is een plek vol mooie herinneringen. Geeft me houvast en vertrouwen op de weg naar de toekomst.